IGRA SA PIROTEHNIKOM JE OPASNA: Apel zrenjaninske policije i poruka upućena roditeljima

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

30. 12. 2022. u 15:23

POLICIJSKA uprava u Zrenjaninu apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer mogu da povrede sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

ИГРА СА ПИРОТЕХНИКОМ ЈЕ ОПАСНА: Апел зрењанинске полиције и порука упућена родитељима

Foto: B.G.

- Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, dovesti do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija - poručuju iz zrenjaninske policije.

Iz policije napominju da je zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

- Takođe i vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova - dodaju u zrenjaninskoj policiji, ističući da će ovlašćena službena lica u Zrenjaninu aktivno preduzimati sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)