"GRAD SPORTOVA": Ulaganjem u sportsku infrastrukturu Subotica brine o sadašnjim i budućim sportistima

J. L.

27. 12. 2022. u 15:54

SUBOTICA odavno slovi za "Grad sportova", a da bi vrhunskim sportistima i rekreativcima pružili najbolje uslove za treniranje, u najvećem gradu na severu Bačke planira se obnova Gradskog stadiona i izgradnja nove sportske dvorane.

ГРАД СПОРТОВА:  Улагањем у спортску инфраструктуру Суботица брине о садашњим и будућим спортистима

foto: JKP Stadion

U izgradnju Gradskog stadiona, kako je ranije najavio lično predsednik Aleksandar Vučić, treba da bude uloženo 30 miliona evra. Gradski stadion, "dom" superligaša  FK "Spartak" i ŽFK "Spartak" dobiće izgled primeren UEFA standardima.

Kako je navio gradonačelnik Stevan Bakić, u Subotici se planira i izgradnja nove sportske hale, za koju je lokazija već obezbeđena, ali treba da se obezbede sredstva od šest miliona evra, koliko je procenjena vrednost investicije.

- Imali smo sastanak sa delegacijom iz Kraljeva koju je interesovao projekat kakav smo mi realizovali kroz bazen na Prozivci, a mi smo iskazali interesovanje za sportsku halu kakva ima u Kraljevu - nagovestio je Bakić. - Želja nam je da izgradimo reprezentativnu halu sa 4.000 mesta, da sportisti u Subotici dobiju još jedan, veći prostor, za treniranje i takmičenje. Na putu smo da imamo svoj projekat, lokacija za izgradnju je izabrana, a na meni je da nađem novac. To je moje obećanje koje želim da ostavim iza sebe.

Sportsko društvo "Spartak" je po broju klubova članova i selekcija koje okupljaju je jedno od najmasovnijih. Gotovo da nema takmičenja sa kojeg se sportisti u plavo-belom dresu ne vraćaju sa odličjima.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori