VATRA PROGUTALA SVE: Porodica Backić ostala bez krova nad glavom, Smederevci priskaču u pomoć (FOTO)

J. Ilić

23. 12. 2022. u 08:11

PORODICI Backić iz Smedereva život se raspao u nekoliko minuta. U požaru im je izgoreo čitav sprat kuće, i u ovim zimskim danima tragedija ih je ostavila bukvalno na ulici.

ВАТРА ПРОГУТАЛА СВЕ: Породица Бацкић остала без крова над главом, Смедеревци прискачу у помоћ (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

Pomoć su ponudili prijatelji kod kojih su se smestili, ali najveća nevolja, pored toga što im je u požaru izgorelo sve, sada jeste kako, makar delimično, obnoviti dom.

Ivan Backić, glava porodice, kaže da se sve dogodilo iznenada, 18. decembra, oko 21.30, kada je ispala sklopka, a odmah potom primetio je vatru na plafonu. Najbrže što je mogao izveo je ženu i desetogodišnjeg sina napolje, kada je počeo plafon da pada. Vatrogasci su tri sata gasili požar, ali je izgorelo bukvalno sve.

- Ostali smo bez ičega. Sprat nam je uništen od požara a prizemlje od vode. I nameštaj je natopljen vodom. Kod kumova smo, koji su nam izašli u susret. Deci je sve izgorelo, od najmlađeg sina se pokrenula škola, žele da pomognu. Najbitnije je da prvo popravimo krov, kako bi zaštitili bar što je ostalo, ide zima - kaže Ivan.

Foto Privatna arhiva

Porodica Backić ima tri sina, najmlađi ima deset godina, srednji 18, dok je najstariji student u Boru i ima 21 godinu.

Gradonačelnik Smedereva pozvao je porodicu Backić da ponudi pomoć grada.

- Učinićemo sve što budemo mogli. Odmah smo kontaktirali s Centrom za socijalni rad da se porodici obezbedi privremeni smeštaj, a mi ćemo na Gradskom veću opredeliti određeni iznos kao redovnu i vanrednu pomoć. I lično ću pomoći - rekao je za naš list gradonačelnik Jovan Beč.

Foto Privatna arhiva

Porodica Backić

Porodici je trenutno najvažnije da zbog mogućeg snega pokriju sprat novim krovom, te su dobrodošli svi koji mogu da pomognu u građevinskom materijalu ili radnicima.

DRUGARI

DRUGARI malog Petra (10) kao i njihovi roditelji takođe pokušavaju da pomognu. Oni su preko društvenih mreža zamolili sve koji mogu da se priključe akciji i obezbede makar odeću i školski pribor za dečaka. Petru je potrebna obuća broj 39, veličina odeće 16.

 

RAČUN

UKOLIKO ste u prilici da pomognete, s Ivanom možete kontaktirati na broj telefona: 066/6653181. Novac za pomoć može se uplatiti na broj računa: Direktna banka, Ivan Backić 150-8001000717784-48

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)