PREBAČENI U SJENICU: Iz Subotičke šume izmešteno oko 200 migranata

J. L.

22. 12. 2022. u 18:14

VIŠE od dve stotine migranata izmešteno je danas iz Subotičke šume u Prihvatni centar u Sjenici. Akcija policije i žandarmerije je traje tokom celog dana, a cilj je da šuma, uz samu granicu sa Mađarskom, inače zaštićeno prirodno dobro, bude prazna.

ПРЕБАЧЕНИ У СЈЕНИЦУ: Из Суботичке шуме измештено око 200 миграната

foto: J.L.

- Pripreme za akciju, koje smo realizovali u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, lokalnom samoupravom i subotičkom Policijskom upravom, trajale su nekoliko dana, jer je preglednost terena komplikovana - objašnjava Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga i najavljuje da će u narednom periodu ovaj prostor biti svakodnevno kontrolisan kako se migranti ne bi vratili. - Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP "Čistoća i zelenilo" biće ukonjeni svi kampovi i očešćen sav otpad koji su migranti ostavili u šumi.

Procenjuje se da u Subotici trenutno ima oko 400 migranata.

-To je upola manje nego pre mesec dana. U Prihvatnom centru trenutno ima 197 osoba, a ostalo su regularni migranti koji poseduju dokumente i nalaze se u smeštajnim jedinicama. Imamo situaciju da se migranti koje premeštamo u druge prihvatne centre ne vraćaju u većem broju u Suboticu. Razlog za to je što smo uspostavili kontrolu ne samo u Prihvatnom centru, već i oko njega, a uklonjeni su i svi nelegalni kampovi kojih je bilo u gradu – dodaje Šoralov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri