PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA: U Leskovcu počela podela subvencija

Игор Митић
Igor Mitić

12. 12. 2022. u 13:20

PODELOM ugovora o subvencijama iz gradskog budžeta, u grdeličkom i manojlovačkom kraju, počela je ovogodišnja raspodela sredstava namenjenih podršci poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji Leskovca.

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: У Лесковцу почела подела субвенција

foto: I.Mitić

U leskovačkom budžetu je za ove namene opredeljeno 50 miliona dinara, a ukupno će biti podeljene 962 subvencije. Gradonačelnik Goran Cvetanović naglašava da će naredne godine iznos ovih bespovratnih sredstava biti povećan na 66,5 miliona dinara.

- Budućnost poljoprivredne proizvodnje je u plastenicima koji se u leskovačkom kraju prostiru na više od 1.500 hektara. Uz savremenu mehanizaciju, čiju nabavku takođe podržavamo, i dobru organizaciju postižu se sve bolji rezultati – ocenio je Cvetanović.

On je dodao da je u prethodnih deset godina na ovaj način podeljeno 8750 subvencija, čija ukupna vrednost iznosi 325 miliona dinara, i najavio uvođenje platforme „e-agrar“ preko koje će poljoprivrednici moći da registruju gazdinstvo i da podnose zahteve za subvencije iz državnog budžeta što će obezbediti transparetnost.

- U svakom trenutku postojaće uvid u to šta se dešava sa obradom zahteva. Više neće biti čekanja u redovima na brojnim šalterima. Sve će to zameniti ova platforma koja će omogućiti i da se u mnogo kraćem roku podnese zahtev – zaključio je Cvetanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)