ULAGANJE U UŠTEDU ENERGIJE: Pomoć u sanaciji zgrada, porodičnih kuća i stanova za 148 porodica u Leskovcu

I. M.

09. 12. 2022. u 20:47

LESKOVČANIMA koji su učestvovali na konkursu za sredstva iz programa energetske sanacije objekata podeljeno je 148 ugovora o subvencijama koje će doprineti uštedi energije.

УЛАГАЊЕ У УШТЕДУ ЕНЕРГИЈЕ: Помоћ у санацији зграда, породичних кућа и станова за 148 породица у Лесковцу

Foto: I. Mitić

Za zamenu stolarije, nabavku kotlova, toplotnih pumpi i ugradnju mreže za grejanje ove godine opredeljeno je 35,5 miliona dinara. Iz gradskog budžeta izdvojeno je 18, dok je nadležno ministarstvo učestvovalo sa 17,5 miliona dinara.

Cilj je da se građani podrže u nameri da saniraju zgrade, porodične kuće i stanove i da na taj način uštede električnu i toplotnu energiju.

Ovo je druga godina od kada Leskovac učestvuje u programu koji je pokrenula država, a sredstva za te namene opredeljena su i u budžetu za narednu godinu.

Drugi poziv u ovoj godini odnosi se na ugradnju solarnih panela za koji će konačna rang lista biti usvojena na prvoj sledećoj sednici Gradskog veća.

U gradu na Veternici godinama unazad rade i na energetskoj sanaciji javnih objekata i institucija. Sopstvenim i drugim izvorima finansiranja do sada je samo u unapređenje energetske efikasnosti škola uloženo 255 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

BIZARAN SLUČAJ U HRVATSKOJ: Rekla ćerki da je muž VARA, ćerka je prijavila POLICIJI