LESKOVAC SE SPREMA ZA ZIMU: Održana sednica Štaba za vanredne situacije

I. M.

09. 12. 2022. u 12:55

NA sednici Štaba za vanredne situacije u Leskovcu razmatrana je spremnost nadležnih službi za zimski period, godišnji plan rada Štaba, a doneta je i odluka o subjektima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada.

ЛЕСКОВАЦ СЕ СПРЕМА ЗА ЗИМУ: Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Foto: I.M.

Članovi Štaba za vanredne situacije su informisani o merama koje se preduzimaju kako bi se javno-komunalni sistem pripremio za zimski period tokom kojeg se, u prvom u drugom prioritetu, održava 25 kilometara ulica i više od 67.000 metara kvadratnih prilaza objektima i ustanovama od javnog značaja.

Pored toga, Leskovac ima i 437 kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva. Zimsko održavanje saobraćajnica podrazumeva uklanjanje snega i sprečavanje pojave poledice i za te namene je iz gradskog budžeta izdvojeno 30 miliona dinara.

Godišnji plan rada Štaba zasniva se na zakonskim propisima, ali i na stečenom iskustvu iz dosadašnje prakse, dok su među onima koji imaju posebni značaj za zaštitu i spasavanje svrstana brojna preduzeća i druga pravna lica čija je delatnost takva da mogu da pomognu u vanrednim situacija, odnosno raspolažu resursima od javnog značaja u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista