ŠANSA ZA MLADE:U Pirotu otvoren Centar za inovativne tehnologije

V.Ć.

24. 11. 2022. u 16:03

NEMAČKA ambasadorka u Srbiji Anke Kodra, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava Nina Mitić i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, otvorili su savremeni Centar inovativnih tehnologija, čije je opremanje pomogla nemačka organizacija GIZ.

ШАНСА ЗА МЛАДЕ:У Пироту отворен Центар за иновативне технологије

V.Ć.

Ambasadorka Kodra je tom prilikom rekla da će ovaj centar i slični projekti biti prilika da se  mladi koji odlaze iz Srbije zadrže u mestima u kojima inače žive i u lokalnim sredinama, da se trend migracija zaustavi,ali i šansa za marginalozovane grupe, rome, žene, socijalno ugrožene da  se dokvalifikuju, prekvalifikuju i da doprinesu boljim uslovima života.

Ambasadorka je konstatovala da je Pirot dobar primer saradnje sa GIZ i KFV bankom iz Nemačke koja je ovde uključena u projekte izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Pomoćnica ministra Nina Mitić je konstatovala da je Srbije donela  nove zakone i strateška dokumenta koja će biti impementirana kada je reč o pomenutim grupama i mladima. Pirotski gradonačelnik Vasić je rekao da ovag grad ima industrija, ali da će razvijato  IT sektor i inovativne tehnologije .U saradnji sa pomeutim nemačkim institucijama ovde se radi projekat prečišćavanja otpadnih voda, vredan 16 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori