LESKOVAC SPREMAN ZA ZIMU: Smotra mehanizacije za zimsko održavanje ulica i puteva

I. M.

15. 11. 2022. u 13:36

U GRADU na Veternici danas je održana smotra mehanizacije kojom će tokom predstojeće zimske sezone biti održavane ulice i putevi na teritoriji lokalne samouprave.

ЛЕСКОВАЦ СПРЕМАН ЗА ЗИМУ: Смотра механизације за зимско одржавање улица и путева

foto: GU Leskovac

Preduzeće koje je ovaj posao dobilo na tenderu leskovačkog JP „Urbanizam izgradnja“ spremno je za zimsko održavanje saobraćajnica koje zvanično počinje 15. novembra i traje do 15. marta naredne godine.

Ono će održavati oko 25 kilometara ulica u Leskovcu i 447 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, a za te namene je iz leskovačkog budžeta izdvojeno 30 miliona dinara.

Izvođač poverenih radova je u obavezi da nabavi 400 tona rinfuzne industrijske soli i 1200 tona kamenog agregata, odnosno količine koje će biti dovoljne da se i u zimskom periodu saobraćaj odvija nesmetano i bezbedno.

- Na zalihama se već nalazi gotovo sva predviđena količina agregata kao i 200 tona soli, a odabrani izvođač raspolaže svom neophodnom mehanizacijom. Održavanje će se vršiti po prioritetima, a četvrti stepen angažovanosti uvodi Krizni štab. Nadamo se da nećemo biti u takvoj situaciji, ali to zavisi od vremenskih prilika koje nas očekuju – kazao je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

TEŠKI MANIPULATORI: Tri horoskopska znaka koja se nemilosrdno igraju tuđim emocijama