POKRAJINA OBEZBEDILA NOVAC: Zrenjaninu tri miliona za izradu Generalnog urbanističkog plana do 2035. godine

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 11. 2022. u 20:00

GRAD Zrenjanin će na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da dobije tri miliona dinara za izradu planskog dokumenta, Generalnog urbanističkog plana grada za period 2022-2035. godine.

ПОКРАЈИНА ОБЕЗБЕДИЛА НОВАЦ: Зрењанину три милиона за израду Генералног урбанистичког плана до 2035. године

grad Zrenjanin

To su, potpisujući ugovor, ozvaničili pokrajinski sekretar Nemanja Erceg i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Pokrajinski sekretar Nemanja Erceg, naglasio je da je za deset projekata u ovoj oblasti Pokrajina izdvojila više od 21 milion dinara i da je za ove namene u ovogodišnjem budžetu bilo opredeljeno 30 miliona, a da je u ovom konkursnom ciklusu, po projektu bilo predviđeno do tri miliona dinara.

- Grad Zrenjanin doživljava proteklih godina ozbiljan investicioni zamah, gradi se, između ostalog, kompleks “Linglonga”, brojni stanovi, a u pripremi je izgradnja auto-puta i zbog toga je važno da sve bude adekvatno podržano i kroz glavni strateški dokument koji se tiče urbanističkog razvoja - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da se generalnim urbanističkim planom, praktično, stvaraju preduslovi da razvoj grada bude nastavljen u još većem obimu.

Inače, posle prvog, usledio je kontroverzni “autorski plan” iz 1959. godine, potom plan iz 1971. godine koji je prethodio najdinamičnijem razvoju grada u njegovoj istoriji, plan donet 1981. godine istakao je “umereni rast”, plan iz 1999. godine “održiv razvoj” i konačno. Generalni plan Zrenjanina 2006-2026. godine, koji je i dalje na snazi, a kao glavnu razvojnu komponentu vidi takođe “održiv razvoj” i “optimalno korišćenje prostora”, uz uvažavanje i prilagođavanje inicijativa investitora.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)