BUDŽET UVEĆAN ZA TRANSFERE IZ REPUBLIKE: Usvojeni izveštaji o izvršenju gradske kase

Дејан Ристић
Dejan Ristić

21. 10. 2022. u 11:46

GRADSKI većnici u Vranju su na 110. sednici u ovom sazivu razmatrali i usvojili finansijske izveštaje o šestomesečnom i devetomesečnom izvršenju budžeta grada.

БУЏЕТ УВЕЋАН ЗА ТРАНСФЕРЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ: Усвојени извештаји о извршењу градске касе

D. Ristić

Do kraja devetomesečnog izveštajnog perioda došlo je do povećanja budžeta za iznos od 69,5 miliona dinara. Uvećanje budžeta se odnosilo na projekte koji su finansirani iz Republike. Nakon svih izmena ukupan obim budžeta za devetomesečni period je 3,75 miliona dinara.

Uvećanje budžeta odnosi se na projekte koji se finansiraju iz namenskih transfernih sredstava iz Republike. Neki od najvažnijih projekta su rekonstrukcija i poboljšanje energetske ekfikasnosti vrtića „Pčelica”, uvođenje javne rasvete i izgradnja saobraćajnica kod stanova za pripadnike službi bezbednosti, kao i rekonstrukcija Opšte bolnice. 

- Prihodi su ostvareni u iznosu od 2,7 milijardi dinara, odnosno 72,6 odsto od plana u budžetu. Kada je reč o rashodima, on se kreće na iznos od 2,68 milijarde ili 71,4 odsto od predviđenog plana - rekao je Nenad Tasić, načelnik Odeljenja za budžet i finansije.

BONUS VIDEO - "JOŠ SE TRESEM, SVUDA U ZGRADI JE KRV": Stanari zgrade u Nišu uznemireni nakon ranjavanja policajca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)