DEČJA NEDELJA U BIJELJINI: Prodajna izložba na gradskom trgu, prikupljen novac za pomoć siromašnima

V Mitrić

08. 10. 2022. u 15:01

U OKVIRU ovogodišnjeg obeležavanja Dečje nedelje, na Gradskom trgu u Bijeljini mališani vrtićkog uzrasta organizovali su, uz pomoć s vaspitača, prodajnu izložbu proizvoda od recikliranog materijala koje su sami napravili.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У БИЈЕЉИНИ: Продајна изложба на градском тргу, прикупљен новац за помоћ сиромашнима

Foto: V. Mitrić

Izložbu su pripremila deca iz vrtića „Čika Jova Zmaj“, a podršku na Trgu su im pružili i drugari iz Predškolske ustanove „Dragan i Zoran“.

Najmlađim sugrađanima se ove godine pridružio i gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima, a oni su mu pojasnili da tradicionalno, svake godine, organizuju prodaju onoga što sami naprave u vrtiću, te da će novac od prodaje otići u humanitarne svrhe.

Direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović, pojasnio je da se u ovoj ustanovi bave humanitarnim aktivnost tokom cele godine, a ne samo tokom Dečje nedelje - deca svoje radove izlažu u holu vrtića i ostavljaju mogućnost roditeljima da ih kupe po simboličnoj ceni.

Uz zahvalnost roditeljima koji su kupili najveći deo izloženih predmeta, odnosno radova, Vujanović je naveo da odluku kome će novac biti prosleđen donose Stručno veće i Savet roditelja.

 BONUS VIDEO - OBNOVLjENA "KOLEVKA" LjULjA SRCEM: Subotica ne zaboravlja decu sa smetnjama u razvoju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)