O STVARALAŠTVU LAUREATA: Drugi deo Žičkog duhovnog sabora u kraljevačkoj biblioteci

G. ĆIROVIĆ

03. 10. 2022. u 11:30

KAO što je ranije i najavljeno, drugi deo programa 31. po redu Žičkog duhovnog sabora „Preobraženje 2022” u kraljevačkoj Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ održaće se dva dana pre pravoslavnog praznika Kraljevdan koji Kraljevčani slave i kao Dan svog grada.

О СТВАРАЛАШТВУ ЛАУРЕАТА: Други део Жичког духовног сабора у краљевачкој библиотеци

G.Šljivić

Tako će književno-kritički skup pod nazivom „O poeziji Rada Tanasijevića”, koji je tradicionalno deo Žičkog duhovnog sabora, a posvećen je kritičkom sagledavanju poezije ovogodišnjeg dobitnika „Žičke hrisovulje”, biti upriličen 5. oktobra.

Ovo najviše priznanje Žičkog duhovnog sabora, podsećamo, laureatu Radu Tanasijeviću svečano je uručeno na sam dan Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgusta, u srednjovekovnom manastiru Žiči. Odlukom žirija, jednu od najprestižnijih književnih nagrada Tanasijević je zavredio „za umnu liriku zemlje koju u srpskom jeziku obrađuje“.

A, kao uvertira, sutra će u biblioteci biti održan i program „Igre duha na dečjem terenu” u okviru kojeg će biti predstavljeno literarno stvaralaštvo Rada Tanasijevića namenjeno deci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!