Mirović sa predstavnicima češke kompanije "Central European Industries"

Promo

08. 09. 2022. u 14:09

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas s predstavnicima češke kompanije „Central European Industries” koji su prezentovali svoje razvojne potencijale i projekte za naredni period.

Мировић са представницима чешке компаније Central European Industries

Foto: Pokrajinska vlada AP Vojvodine

Reč je o kompaniji koja je investirala u Srbiju, posebno u AP Vojvodini — Beohemiju u Zrenjaninu i „Black Horse” u Somboru.

Na sastanku su razmotreni konkretni modeli saradnje između Pokrajinske vlade i njenih institucija i partnera iz Češke, koji treba da omoguće dodatne razvojne potencijale zrenjaninskoj Beohemiji i somborskoj fabrici akumulatora „Black Horse”.

Posebno su razmatrane investicije u oblasti zaštite životne sredine.

Plan kompanije je da osvaja nova regionalna i evropska tržišta i realizuje nove investicije u Srbiji u svim oblastima kojima se bavi, saopšteno je na sastanku.

„Zainteresovani smo da pomognemo realizaciju investicija i damo konkretan doprinos razvoju privrede naše zemlje”, izjavio je predsednik Mirović.

Preduzeća u okviru „Central  European Industries” pretežno se bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje. Zapošljavaju više od 2.500 radnika u dvadeset preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Češke Tomaš Kuhta, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević i direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)