ZA NAŠ ORAHOVAC: Na Paliću održan humanitarni koncert

J. L.

05. 09. 2022. u 12:35

Da su krajnji sever i jug naše Srbije samo teritorijalno daleko ali da zajedno dišu pokazao je humanitarni koncert "Za naš Orahovac", koji je održan na Letnjoj pozornici na Paliću.

ЗА НАШ ОРАХОВАЦ: На Палићу одржан хуманитарни концерт

foto: J.L.

Na sceni koja nas vraća u vreme srednjovekovnih junaka koji su živote ostavili na "najsvetijem polju Srbinovom" nastupili su „Kosovski božuri“, Pavlina Radovanović iz Orahovca, Branka Zečević iz Podgorice, hor SKC „Sveti Sava“, dečji hor „Srpskih pravoslavnih pojaca“ i OKUD „Mladost“.

- Očarani smo predivnom scenom koja liči na drevne tvrđave u Herceg Novom i Kotoru, gde smo nastupali istim povodom - ne krije oduševljenje Mirjana Barać iz Prištine, članica ansambla „Kosovski božuri”. – Koncert je bio pun emocija. Kad god se susretnemo sa publikom, tu su taj doživljaj razmene energije, radost i suze, prosto se vidi kako iz čoveka bije to srce iz kog se oseti pesma, snaga ljubavi i poruka da Kosovo stvarno jeste duša Srbina.

 Numere „Ja molim se ognjištu svom da vratim se”, „Tamo daleko”, „Marijo kćeri mori”, „Đenerale, đenerale”, koje je otpevala devojčica anđeoskog glasa Pavlina Radovanović, rasplakale su i najtvrđa srca. Da je mogao, svaki kamen Letnje pozornice bi suzu pustio. Potom je Pavlina ikonu Bogorodice darovala Veselinu Uzelcu, heroju sa Kosova koji je tokom bombardovanja, prilikom odbrane naroda, ostao bez noge.

 -Publika je jako dobro reagovala na naše pesme, iskreno, oduševila sam se kako su svi pevali sa nama „Orahovcu bašto rajska”, hvala puno do nebesa na ovom osećaju. Prvi put sam u Subotici, sever i jug su postali jedno – priča Pavlina. – Iskreno, mnogo mi znači sve ovo. Hvala još jednom. Poručila bih svima da nastave da se bave humanitarnim radom.

 „Sini jarko sunce sa Kosova” i „Hiljadu Vidovdana” koje je otpevala Branka Zečević iz Podgorice odzvanjale su dugo u noć.

 -Milo mi je što je moja prva poseta Subotici upravo zbog našeg Orahovca. Puni smo utisaka, puno mi je srce što sam iz Crne Gore došla da dam svoju podršku i glas našem narodu na Kosovu. Atmosfera je zaista veličanstvena, puna lepih emocija – ističe Branka.

 Ovo je inače 36. koncert koji organizuje Fondacija „Delije”, a prvi u Vojvodini, u Subotici, koji je realizovan u saradnji sa preduzećem „Park Palić” i Gradom Subotica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri