"POMORSKI VOJVODA ILIJA GOJKOVIĆ": U Drenovcu prvo predstavljanje knjige o čuvenom generalu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 08. 2022. u 14:23

U OKVIRU manifestacije „Dani paprike“ u Drenovcu u subotu, 27. avgusta, u tom selu javnosti će prvi put biti predstavljena nedavno objavljena knjiga „Pomorski vojvoda general Ilija Gojković“.

ПОМОРСКИ ВОЈВОДА ИЛИЈА ГОЈКОВИЋ: У Дреновцу прво представљање књиге о чувеном генералу

Foto: Z. Rašić

Autor Mladen Stević, inače oficir u penziji i predsednik paraćinskog Udruženja vojnih penzionera, na 240 stranica objavio je sve dostupne podatke o čuvenom generalu, rodom iz Drenovca, jedinom koji je poginuo u Velikom ratu, pokošen rafalom iz nemačke podmornice na koju je prethodno pucao.

Izdavači knjige su Biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ i Udruženje boraca otadžbinskih ratova (UBOR). Kako je u recenziji napisao pukovnik u penziji Radovan Tačić, autor je odvažno i hrabro uspeo da izvuče iz zaborava jedan svetao lik iz srpske istorije i hronološki i slikovito predočio je sve relevantne podatke o njemu sadašnjoj generaciji.

Foto: Z. Rašić

Knjiga je finansirana budžetskim sredstvima Opštine Paraćin, a promocija je zakazana za 20 sati na otvorenoj sceni ispred Doma kulture u Drenovcu.

Nakon upoznavanja sa knjigom, publika će biti u prilici da pogleda premijeru ekranizovane predstave „Ilija Gojković – srpski đeneral se nikada ne predaje“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)