DVODNEVNA „PAPRIKIJADA“ U DRENOVCU: Narednog vikenda poznata manifestacija u paraćinskom selu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 08. 2022. u 11:03

POVRTARI iz Drenovca kod Paraćina, poznati po proizvodnji paprike, poslednjeg vikenda u avgustu okupiće se – pred početak berbe – na tradicionalnoj „Paprikijadi“.

ДВОДНЕВНА „ПАПРИКИЈАДА“ У ДРЕНОВЦУ: Наредног викенда позната манифестација у параћинском селу

Foto: Z. Rašić

Dvodnevni „Dani paprike“ obilovaće različitim sadržajima, pa je prvi dan namenjen takmičenju proizvođača rakije i ocenjivanju kvaliteta ovog pića, dok je u večernjim satima predviđena prva promocija nedavno objavljene knjige „Pomorski vojvoda – general Ilija Gojković“, koji je, inače, rođen u tom selu, a odmah zatim biće projektovan film na istu temu – ekranizovana predstava KUD „Spasovdanski vez“.

Drugog dana „Paprikijade“, u nedelju, 28. avgusta, osim takmičenja u pripremi ajvara, na programu je izložba paprike i ocenjivanje parcela pod „kraljicom povrća“, što će sve pratiti izložba traktora i trka traktorića kosačica.

Revijalna utakmica povodom obeležavanja 75 godina drenovačkog FK „Napredak“ između veterana Napretka i Crvene zvezde biće održana od 16 sati, dok će u 18.30 biti proglašeni pobednici manifestacije i dodeljene nagrade, a potom sledi koncert Radiše Uroševića.

Organizatori „Paprikijade“ su Mesna zajednica Drenovac, KUD „Spasovdanski vez“ i FK „Drenovac“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Paraćin i pod pokroviteljstvom opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)