JEDRILIČARSKA OBUKA ZA STUDENTE Akcija Udruženja pilota "Tigrovi" iz Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

08. 08. 2022. u 12:04

U sklopu projekta „Pridruži se vazduhoplovstvu 2022“, Udruženje pilota „Tigrovi“ iz Kraljeva, uz pomoć i podršku Ministarstva odbrane, tokom avgusta i septembra organizovaće osnovnu pilotsku obuku na jedrilicama za studente iz Kraljeva, Kragujevca i Čačka.

ЈЕДРИЛИЧАРСКА ОБУКА ЗА СТУДЕНТЕ Акција Удружења пилота Тигрови из Краљева

G.Šljivić

Kako je saopšteno iz ovog Udruženja, cilj projekta je da se u narednim godinama postigne veći broj kvalitetnih kandidata koji će konurisati na Kursu za rezevne oficire roda avijacije.

- Ideja je da se tokom ovog i narodnog meseca studentima fakulteta u Kraljevu, Kragujevcu i Čačku predstavi projekat, formiraju liste i izvrši selekcija zainteresovanih kandidata, realizuju lekarski pregledi za četoro do sedmoro kandidata i potom organizuje teorijska i praktična obuka za pilote jedrilica – navodi se u saopštenju Udruženja pilota „Tigrovi“.

U saošptenju se dodaje da troškove obuke i lekarskih pregleda snosi Udruženje, a troškove prevoza do aerodroma i ishrane kandidati koji budu odabrani. Obuka će se realizovati u saradnji sa aero-klubom koji bude ispunio uslove u pogledu jedrilica, aviona, vazduhoplovnog osoblja i odobrenja nadležnih vazduhoplovnih vlasti za sprovođenje vazduhoplovne obuke ovog tipa.

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave do 10. avgusta na imejl tigrovi.kraljevo@gmail.com ili putem telefona 066 241 541.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade