"DANI BARA" ZA SLAVU RUDARA: Dvodnevno druženje nadomak Resavice, u seoskom domaćinstvu kristijana šolea

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 08. 2022. u 11:11

MANIFESTACIJA "Dani Bara" će u selu Bare biti održana danas i sutra. Svečano otvaranje, prvog dana je zakazano u 16 sati, a potom će nadomak Resavice početi da radi i pijaca domaćih proizvoda.

ДАНИ БАРА ЗА СЛАВУ РУДАРА: Дводневно дружење надомак Ресавице, у сеоском домаћинству кристијана шолеа

Ovde će se gostiti i zabavljati, Foto privatna arhiva

Od 17 sati je predviđeno takmičenje u pripremi domaćih sitnih kolača, a veče će obeležiti muzički program.

Drugog dana, 9. avgusta, u 9 sati počinje "Gulašijada", od podneva će se takmičari nadmetati u sportskim igrama poput bacanja kamena s ramena i skoka udalj, a u 17 sati biće proglašeni pobednici foto-konkursa "Lepote moga kraja". Veče je rezrvisano najpre za promociju nove knjige Dejana Radulovića, posle čega će, takođe, uslediti muzički program.

Inače, pomenuti foto-konkurs "Lepote moga kraja" je zamišljen tako da svi učesnici svojim "pametnim" telefonima ovekoveče neku lepotu iz resavskog kraja i snimak pošalju na elektronsku adresu resavanadlanu@gmail.com. Svaki učesnik po tri rada može da pošalje do 7. avgusta, a fotografije će biti odštampane i izložene dva dana kasnije - bez navođenja imena autora - pa će posetioci svojim glasovima odlučiti ko je bio najuspešniji.

Panoramski pogled na nekadašnju naseobinu, Foto privatna arhiva

Treba napomenuti i da će dvodnevna manifestacija biti održana na teritoriji seoskog domaćinstva "Resavski kraj na dlanu", vlasništvo Kristijana Šolea.

- Bare su staro rudarsko naselje, na 70 metara nadmorske visine i tri kilometra udaljeno od Resavice. Ovde su se nekada nalazili i stanovi za kamarate, a sada je sve zapušteno. S obzirom da se 6. avgusta obeležava Dan rudara, u želji da oživim ovaj kraj, odlučio sam da budem domaćin ovom nesvakidašnjem druženju - zaključuje Šole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

NA IZUZETNO LEPOJ PEŠČANOJ PLAŽI: Nedavno potpuno renoviran hotel iz poznatog svetskog lanca Hilton