ČUVAJU SLAVU VLASOTINAČKOG VINOGORJA: Sve spremno za ovogodišnji „Vinski bal“

Игор Митић
Igor Mitić

02. 08. 2022. u 10:38

Najveća privredna, turistička i kulturna manifestacija u Vlasotincu pod nazivom „Vinski bal“ ove godine biće održana 5. i 6. avgusta. Konkursi za najbolje pesme i karikature na temu vina i grožđa su završeni, a žiri ocenjuje vina vlasotinačkih domaćina.

ЧУВАЈУ СЛАВУ ВЛАСОТИНАЧКОГ ВИНОГОРЈА: Све спремно за овогодишњи „Вински бал“

foto: OU Vlasotince

- Posebno nas raduje što je ove godine svoja vina za takmičenje prijavilo šest vlasotinačkih vinara. To pokazuje da napori zajednice da se očuva tradicija vinogradarskog kraja nisu uzaludni i da ovdašnji domaćini i dalje imaju volju, želju, ali i znanje da prave dobra vina – kaže Nataša Đokić Živković, direktor Turističke organizacije Vlasotinca.

Prvog dana manifestacije, pored Vlasine koja protiče kroz centar varoši, program počinje pripremom vlasinskog kotlića, nastavlja se plivanjem za vinsko burence, izložbom karikatura i degustacijom vina i tradicionalnih jela. Od 21 sat, na Letnjoj pozornici nastupiće vlasotinačka grupa Ži(v)čani, a od 22 časa počinje koncert Bajage i instruktora.

Narednog dana „Vinskog bala“ čitaće se najbolje pesme na temu vina i grožđa. Tradicionalna svečana povorka kreće u 19.30 časova sa platoa ispred zgrade lokalne samouprave i dolazi do glavne bine gde će biti održan završni program večeri.

Osim nagrada najboljim vinarima, biraće se i najlepša devojka „Vinskog bala“. Nakon vatrometa, koji je predviđen za 22 sata, sledi koncert Zorice Brunclik. Oba dana manifestacije publici će se predstaviti mladi i talentovani Vlasotinčani na harmonici i violini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave