UNAPREĐENJE DIGITALNE PISMENOSTI Kraljevačke škole dobile 85 laptova i 52 projektora

G. ĆIROVIĆ

27. 07. 2022. u 11:35

U OKVIRU druge faze projekta „Digitalne učionice“ koji sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ovih dana šesnaest osnovnih škola sa teritorije Kraljeva dobilo je donaciju od ukupno 85 laptopova i 52 projektora.

УНАПРЕЂЕЊЕ ДИГИТАЛНЕ ПИСМЕНОСТИ Краљевачке школе добиле 85 лаптова и 52 пројектора

G.Šljivić

Tako će priliku za usavršavanje i unapređenje digitalne pismenosti putem savremene računarske opreme već od starta naredne školske godine imati đaci koji pohađaju seoske osnovne škole u Vitkovcu, Vrbi, Lađevcima, Adranima, Žiči, Roćevićima, Sirči, Ušću, Vitanovcu, Godačici, Brezovi, kao i učenici gradskih osmoletki „Braća Vilotijević“, „Vuk Karadžić“, „Jovo Kursula“, „Sveti Sava“ i „Čibukovački partizani“.

- Donacija Ministarstva prosvete značajno će uticati na ostvarenje digitalne pismenosti svih učenika na teritoriji čitave Srbije bez obzira da li oni pohađaju osnovne škole koje se nalaze u centru grada, prigradskim naseljima ili na seoskom području – rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

U sklopu ovog projekta Ministarstvo je krajem prošle godine doniralo i 348 račinara i 23 štampača za četiri srednje i 11 osnovnih škola sa područja grada na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)