ZAPRAŠIVANJE KOMARACA U NOVOM SADU: Serija tretmana usmerena na staništa azijskog tigrastog komarca

Lj. P.

19. 07. 2022. u 15:25

NOVOSADSKA „Ciklonizacija“ večeras kreće u novi krug ciljanih udara protiv invazivnih vrsta

ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА У НОВОМ САДУ: Серија третмана усмерена на станишта азијског тиграстог комарца

Ciklonizacija

Novosadska „Ciklonizacija“ večeras kreće u novi krug ciljanih udara protiv invazivnih vrsta

SERIJA TRETMANA USMERENA NA STANIŠTA AZIJSKOG TIGRASTOG KOMARCA

NOVOSADSKA „Ciklonizacija“ će u narednih nekoliko dana na teritoriji Novog Sada izvesti seriju jutarnjih i večernjih tretmana sa zemlje i iz vazduha, usmerenih na odrasle forme invazivnih vrsta komaraca. Ova akcija protiv azijskog tigrastog komarca je nastavak slične serije tretmana izvedene u trećoj dekadi juna.

- Akcija startuje većeras. 19. jula od 21 sat kada će tretmani sa zemlje biti izvedeni u naseljima Sajlovo, Salajka, Satelit, detelinara, Sajmište, Adamovićevo naselje i Banatić. Sutra, 20. jula u ranim jutarnjim časovima tretman sa zemlje biće izveden na Novom naselju, Keju, Štrandu i Ribarskom ostrvu, a početak je u 4.30. Paralelno, od 5 sati, startuje tretman iz vazduha koji će obuhvatiti zone iznad kasarne Jugovićevo, Novog groblja, ranžirne stanice i uz prugu kod Luke ka Žeželjevom mostu. Nastavljamo u večernjim časovima tretmanima sa zemlje u naeljima Telep, Adice i kamenjar, sa početkom u 21 sat. U četvrtak, 21. jula, u 4.30 sati startuje jutarnji tretman protiv odraslih komaraca sa zemlje u naseljima Rotkvarija, Podbara, Centar i Stari grad – predočava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“, objašnjavajući da je ovom tretmanu protiv odraslih formi, kao i onom u junu, prethodila serija tretmana protiv larvi tigrastog komarca na poznatim mikro izvorištima u navedenom delu grada.

Obe vrste tretmana srovode se na bazin rezultata kontinuiranog monitoringa i vrsta komaraca na celoj teritoriji Grada.

Aćimović navodi da iskustva „Ciklonizacije“ pokazuju da su izvorišta tigrastih komaraca u urbanim sredinama Novog Sada pre svega zapuštena dvorišta privatnih kuća i preduzeća, ali i kišničare, septičke jame, odložene stare gume, slivnici, šahtovi, saksije za cveće, burad, kofe kao i sve posude u kojima se nakuplja kišnica.

- Ukoliko građani u svom dvorištu ili okolini poseduju kišničare, šahtove, burad i druge posude sa vodom taj problem mogu da prijave našem kol centru na broj telefona 021/641-23-22, a naše ekipe će sprovesti detaljan pregled terena, i ako je potrebno izvesti larvicidni tretman. Na taj način sprečićemo zajedno brzo širenje ove agresivne vrste komaraca – objašnjava Aćimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!