"SUVAČA DEMO FEST": Sutra uveče u Kikindi rok festival

R. Š.

15. 07. 2022. u 11:27

Ugao Moravske i Srbobranske ulice u Kikindi u subotu uveče biće najbolja adresa za sve ljubitelje rok muzike. Na tom mestu, na bini ispred čuvene kafane „Bife 67“, a pored starog mlina suvača, biće održan Šesti rok festival „Suvača demo fest“.

СУВАЧА ДЕМО ФЕСТ: Сутра увече у Кикинди рок фестивал

Foto: UM Suvača demo fest

Kako najavljuju organizatori iz Udruženja muzičara "Suvača demo festa", od 18 sati, pa sve do dva sata iza ponoći, sviraće čak deset bendova žanrovski veoma različitih. Specifičnost i posebna vrednost ovog festivala je u tome što daje šansu mladim bendovima i muzičarima, pa će tako biti i ove godine. Neki sada uspešni muzičari prvi put su svirali baš na ovom mestu.

- Svi mladi bendovi imaju isti osnovni problem; kako nastupiti na nekom većem ili prestižnom festival, jer uvek ih neki menadžer  pita gde ste nastupali do sada. Zato smo mi stariji, koji se češće viđamo odlučili da 2015. godine napravimo prvi stejdž za koji nije bilo potrebno mnogo da biste učestvovali. Neka od dečaci odrastali su sa nama, a jedna od njih je Nenad Tešić, dirigent u Narodnom pozorištu i šef je orkestra BN televizije koji će i ovog puta biti sa nama- objasnio je  Vojislav Đukić, poznati kikindski muzičar i predsednik Udruženja muzičara "Suvača demo fest".

Svake godine festival ima debitante. Muzički centar "Bubamare" iz Bečeja je  muzička radionica u kojoj su stasale mnoge generacije klinaca , a ove godine sviraće čak dvadeset njihovih polaznika.

- Iz Bečeja će nam doći dva benda: "Les Fils" i "Generacija Zume". Zrenjaninski "Zeleni patak" promovisaće svoj novi album i oni su naši dugogodišnji učesnici. Imaćemo i goste i iz Novog Sada, a iz Kikinde će nastupiti debitantska grupa "Dogma", sviraće i grupa "Kum" "Bluzberi", " The friends" i "Mizeri". Program će zaista biti i stilski i generacijski veoma raznolik - najavljuje  Đukić.

„Suvača demo fest” je uvek dobro posećen i uvek mu se vraćaju i muzičari i publika. Podeljen je u dva dela, u prvom terminu, od 18 do 20 sati, nastupaju najmlađi i najstariji, a revijalni deo počinje od 20 i traje do iza ponoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)