NASTAVLJENA POTRAGA ZA ĐORĐEM: Mladić se kupao u Zapadnoj Moravi, od tada mu se gubi svaki trag - stižu ronioci iz Kraljeva

S. BABOVIĆ

05. 07. 2022. u 07:46

POTRAGA za mladićem (21) Đorđem N., iz Kruševice kod Kruševca, koji je juče oko 18 sati poslednji put viđen u Zapadnoj Moravi u ataru sela Jasika, nastavlja se danas, saznaju “Novosti” na licu mesta. Trenutno se čekaju ronioci iz Kraljeva. Meštani strahuju od najgoreg epiloga pretrage reke i priobalja, koja je usledila nakon što je prijavljen nestanak mladića.

НАСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА ЂОРЂЕМ: Младић се купао у Западној Морави, од тада му се губи сваки траг - стижу рониоци из Краљева

Foto: S. Babović

Kobnog dana bio je sa mlađim bratom na kupanju. Zapadna Morava kod Kruševca i ranije je uzimala živote. Pre tačno godinu dana, u istoj reci u Trsteniku, nađeno je telo Velibora K. (29) iz Krupnja kod Loznice. 

Telo Raška M. (70) isplivalo je nekoliko meseci nakon što je sredinom januara pao sa skele u Selištu kod Trstenika. Plovilo na kojem je bio sa još trojicom rođaka i prijatelja se prevrnulo i potonulo u pravcu Stopanje, a sa skelom je nestao i nesrećni čovek.

Meštanin V. C. (60) istog sela utopio se godinu dana ranije u Zapadnoj Moravi kada je krenuo u pravcu njiva, na traktoru. Posle trinaest i po sati potrage priobalja reke, pronađeno je mesto gde se nalazio traktor, a sutradan je nađeno i telo meštanina.

Među najtragičnijim događajima na ovoj reci bilo je utapanje Radomira Matkovića (26), mladića iz Medveđe, koji se udavio pred nemoćnim ocem 2013. godine. Prvi put je tog leta otišao da se kupa, i to baš na mestu koje svi izbegavaju zbog virova i vrtloga. Drugovi su ga odgovarali od odlaska na reku tog dana.

Pre dva dana je meštanin Kukljina B. T. (70) preminuo najverovatnije od posledica srčanog udara u pribalju reke u Jasici. Na obali su lekari pokušali da ga reanimiraju, ali, nažalost, pomoći nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!