LAKŠE DO RADNOG MESTA: Nezaposlenim Romima iz Požarevca odobrene subvencije

D. NOVKOVIĆ

21. 06. 2022. u 06:30

U POŽAREVCU su sklopljeni ugovori između gradonačelnika Saše Pavlovića i 25 nezaposlenih građana romske nacionalnosti, kojima su odobrene subvencije za dobijanje radnog mesta.

ЛАКШЕ ДО РАДНОГ МЕСТА: Незапосленим Ромима из Пожаревца одобрене субвенције

Foto: GO Požarevac

Neophodna sredstva oni su dobili kroz program Nemačke razvojne saradnje (GIZ), u okviru projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji - Inicijativa za inkluziju 3", vrednog 100.000 evra, koji se u Požarevcu sprovodi po treći put.

- Cilj naše lokalne samouprave je da sa Nemačkom kao partnerom, i sa dve partnerske organizacije sa teritorije Požarevca - Romskim udruženjem žena "Ruž" i Udruženjem Roma Braničevskog okruga, pomogne zapošljavanje sugrađana koji najteže dolaze do posla i koji su najugroženiji - rekao je gradonačelnik.

Od ukupno 25, ugovore o subvencijama 10 osoba potpisalo je za kupovinu opreme za pokretanje sopstvenog poslovanja, u vrednosti od 30.000 evra. Za preostalih 15 potpisani su ugovori za zapošljavanje u već postojećim preduzećima kroz subvencije za kupovinu opreme, u ukupnoj vrednosti od 37.500 evra.

Podrška za bolji život Roma

Ove subvencije samo su deo onoga što je grad učinio kako bi poboljšao život Roma, ali tu se nećemo zaustaviti i nastavićemo da učestvujemo i dalje u sličnim programima - napomenuo je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori