VODA U PUNOM MLAZU: Domaćinstva u Malom Staparu priključena na izdašne bunare

Z. RAJIĆ

15. 06. 2022. u 21:11

DOMAĆINSTVA u Malom Staparu, koja su kuburila sa vodom za piće, priključena su ovih dana na seoski vodovod u pet kilometara udaljenom Sivcu, čijoj mesnoj zajednici pripadaju.

ВОДА У ПУНОМ МЛАЗУ: Домаћинства у Малом Стапару прикључена на издашне бунаре

Foto JKP Radnik

Petnaestak kuća, koliko ih ima u tom naselju, dosad se vodom snabdevalo iz bunara sa Radne jedinice "Mlekar" sivačkog poljoprivrednog preduzeća "Bačka".

- Taj bunar je odavno presušio i u slavinama je bio izuzetno tanak mlaz, a ni voda nije bila odgovarajućeg kvaliteta. Kad smo prošle nedelje započeli radove na izgradnji vodovodne mreže u Malom Staparu, otkazala je pumpa na "Mlekaru", pa su Malostaparci potpuno ostali bez vode - navodi Željko Madžarev, direktor JKP "Radnik" u Sivcu.

Za pet dana komunalci su izgradili 2.700 metara vodovodne mreže, kojom je u Mali Stapar u punom mlazu stigla voda sa sivačkog izvorišta.

Sivački komunalci su sami izgradili mrežu u Malom Staparu, za šta je JKP "Radnik" izdvojio 2,5 miliona dinara iz sopstvenih izvora.

- Da je angažovan izvođač sa strane, vrednost radova bi bila dvostruko veća. Zbog malog broja korisnika, ulaganje neće biti nadoknađeno naplatom utrošene vode, ali to i nije bio cilj, nego nastojanje da stanovnicima Malog Stapara obezbedimo najbolje moguće vodosnabdevanje, bez obzira na to da li ih ima pet ili 50 - rekao je Madžarev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)