OBELEŽENA SLAVA KRALJEVA: Tradicionalna svečanost u gradu na Ibru (FOTO)

G. Ć.

12. 06. 2022. u 17:59

SVETOM arhijerejskom liturgijom, svečanom litijom ulicama grada, kao i tradicionalnim osveštavanjem „zapisa“ kod Duhovnog centra „Sveti vladika Nikolaj Velimirović“ za koji se veruje da je zaštnik grada, Kraljevčani su na prigodan način proslavili Svetu Trojicu, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, hramovnu slavu istoimene Saborne crkve u Kraljevu i - slavu svoga grada.

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА КРАЉЕВА: Традиционална свечаност у граду на Ибру (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

U crkvi Svete Trojice, u prisustvu velikog broja građana, od kojih je znatan broj ostao i u crkvenoj porti, svetu arhijerejsku liturgiju jutros je predvodio iguman studečnički Tihon, koji je potom sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem presekao slavski kolač.  

U litijskoj povorci koja je, u subotu po podne, uprkos pljusku, od Saborne crkve ulicama prošla pored Spomenika solunskim ratnicima u centru grada, a potom i spomenika borcima palim u ratovima od 1991. do 1999. godine pred zgradom Gradske uprave, uz čelnike lokalne samouprave, sveštenstvo i brojne građane našli su se i predstavnici Vojske Srbije, kao i pripadnici MUP koji takođe slave istu slavu. 

BONUS VIDEO: POVELjA O HRAMU U TEMELj JE UGRAĐENA - San predaka ostvaren je nakon 125 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a