ULOVIO ŠARANA KAPITALCA U BEGEJU: Veliko ribolovačko umeće Aleksandra Menga

B. G.

25. 05. 2022. u 13:57

POZNATI odbojkaški trener i strastveni ribolovac Aleksandar Meng iz Žitišta na Begeju, između Žitišta i Torka, ulovio je šarana kapitalca, od tri kilograma.

УЛОВИО ШАРАНА КАПИТАЛЦА У БЕГЕЈУ: Велико риболовачко умеће Александра Менга

Foto: Privatna arhiva

Meng je pecao fider tehnikom sa udicom i silkom na koje se inače peca sitnija riba, a za izvlačenje šarana iz Begeja bilo je potrebno veliko umeće, strpljivost i iskustvo dugogodišnjeg ribolovca.

Kako sam kaže, na Begeju kod Žitišta se u prethodnom periodu, zbog niskog vodostaja, nije moglo pecati, jer je pukla donja brana u Kleku, koja je nedavno rekonstruisana.

- Na sreću, havarija je brzo otklonjena, tako da je sada vodostaj na Begeju opet u punom kapacitetu - kaže Aleksandar Meng, uz napomenu da u prolećnom periodu, kada se podigne nivo vode, pojavljuje se veći broj kvalitetne ribe, na zadovoljstvo velikog broja ribolovaca koji pecaju na Begeju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!