MUP UPOZORIO GRAĐANE: Ne spaljujte biljne ostatke, može doći do požara

Z. R.

25. 05. 2022. u 12:47

ZBOG poljoprivrednih radova u ovo doba godine požari na otvorenom su sve učestaliji, pa je Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upozorio građane da ne spaljuju biljne ostatke.

МУП УПОЗОРИО ГРАЂАНЕ: Не спаљујте биљне остатке, може доћи до пожара

Foto: MUP

Spaljivanjem biljnih ostataka često dolazi do nekontrolisanih požara na otvorenom koji nanose velike materijalne štete i mogu da dovedu do stradanja ljudi.

Prema Zakonu o zaštiti od požara predviđena je novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara za fizička lica, za pravna lica od 300 hiljada od milion dinara.

 Spaljivanje strnih useva, smeća i biljnih ostataka je zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara, a lice koje je izazvalo požar je dužno da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu sa posebnim propisom, navedeno je takođe u upozorenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!