SIMPOZIJUM ZA JUBILEJ: Obeležena 75. godišnjica kraljevačke podružnice Srpskog lekarskog društva

G. ĆIROVIĆ

16. 05. 2022. u 19:35

Simpozijumom „Kraljevačko–studenički dani“ podružnica Srpskog lekarskg društva (SLD) u Kraljevu obeležila je minulog vikenda lep jubilej – 75 godina uspešnog postojanja i rada.

СИМПОЗИЈУМ ЗА ЈУБИЛЕЈ: Обележена 75. годишњица краљевачке подружнице Српског лекарског друштва

G.Šljivić

Kako se ovom prilikom moglo čuti, Kraljevo je iznedrilo brojne eminentne lekare, poznate i priznate u i van naše zemlje. Oni i buduće generacije, istaknuto je, slede put osnivača podružnice SLD dr Obrena Jovića i njegovih prvih saradnika.

Kraljevačku podružnicu sa 450 članova već nekoliko godina vodi dr Stojanka Ratković, specijalista opšte medicine u ovdašnjem Domu zdravlja, pružajući nemerljiv doprinos u edukaciji i unapređenju znanja i rada svih lekara.

G.Šljivić

Dr Stojanka Ratković

- Veliki jubileji pokreću i podstiču na važan zadatak - u reči pretočiti sećanja na zaboravljene ljude, vremena i događaje. Tada posebno postajemo svesni značaja i vrednosti rada pojedinaca koji su imali prirodno interesovanje da zavire u prošlost, istražuju, zabeleže i podsete koliko toga možemo sa ponosom da pamtimo. U kraljevskom gradu koji je rastao i menjao svoje ime, stvarala se i istorija medicine ovog kraja - rekla je dr Ratković.

Gosti simpozijuma bili su veliki stručnjaci srpske medicine - Ljubica Đukanović, specijalista za interne bolesti - nefrolog, prof.dr Danica Grujičić, specijalista neurohirurgije, prof.dr Miloš Žarković, specijalista interne medicine – endokrinolog, prof.dr Ivana Milošević, infektolog -gastroenterohepatolog i prof.dr Vladimir Biočanin, doktor medicinskih nauka – stomatologija, koji su održali predavanja iz svoje oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)