PODRŠKA ZA 12 PROJEKATA: LKC dobio značajna sredstva od resornog ministarstva

Игор Митић
Igor Mitić

12. 05. 2022. u 13:27

Leskovački kulturni centar(LKC) dobio je podršku nadležnog ministarstva za realizaciju 12 projekata koji će biti sufinansirani iz državnog budžeta sa nešto više od 10,6 miliona dinara.

ПОДРШКА ЗА 12 ПРОЈЕКАТА: ЛКЦ добио значајна средства од ресорног министарства

foto: I.Mitić

Najviše novca Ministarstvo kulture i informisanja izdvojiće za organizaciju 15. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije „Lajf“ za šta je izdvojeno 2,15 i još pola miliona dinara namenjenih glavnoj nagradi „Živojin Žika Pavlović“.

Resorno ministarstvo je ovaj festival, u okviru projekta „Gradovi u fokusu“, podržalo sa dodatnim iznosom od milion dinara koliko je LKC dobio i od Filmskog centra Srbije.

Kroz „Gradove u fokusu“ ova ustanova kulture zameniće stolariju na drugom spratu i adaptirati toalet u prizemlju za šta je ovoj ustanovi odobren iznos od 3,9 miliona dinara.

Milion dinara namenjeno je 10. Međunarodnom festivalu i letnjoj akademiji muzike „Strings“. Virtualna šetnja kroz kuću porodice Vlajčić dobila je pola miliona, 49. Likovna kolonija „Vlasina“ 400.000, a Festival amaterske pozorišne režije (FAPOR) 300.000 dinara.

Sa manjim iznosima, pored ostalog, podržani su i 9. Festival scenskih minijatura, „Naše stvaranje“ - časopis za književnost, umetnost i kulturu kao i manifestacija „U ritmu dijalekta“.

U LKC ističu da je podrška njihovim aktivnostima potvrda prepoznatog kvaliteta programa koji realizuju i da će zahvaljujući tome moći dalje da razvijaju i unapređuju svoje sadržaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani