KROZ „KAPIJU USPEHA“: Uručene nagrade najuspešnijima u turizmu i ugostiteljstvu

S. B.

10. 05. 2022. u 14:48

NAGRADE „Kapija uspeha“, koje tradicionalno, 30. put, dodeljuje Privredna komora Vojvodine za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu, danas su na prigidnoj svečanosti u Novom Sadu laureatima uručili Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine istakavši značaj te dve privredne grane.

КРОЗ „КАПИЈУ УСПЕХА“: Уручене награде најуспешнијима у туризму и угоститељству

N.Stojanović

Ovogodišnji laureati su „Tamburica fest“, svetski tamburaški festival koji već 15 godina širi kulturnu misiju negovanja tradicije a nagrađen je prvi put u kategoriji manifestacionog turizma. Priznanje je pripalo „Fruškogorskim vinogradima“ u Banoštoru, u kategoriji vinskog turizma, „Keltskom selu u Inđiji, u kategoriji kulturno- istorijskog turizma, hotel „Fruške terme“ u Vrdniku u kategoriji velnes i spa turizma i restoran „Terasa“ na Petrovaradinskoj tvrđavi i kategoriji gastro turizma.

Nagrađeni su i Dražen Radulov, novinar RTV Vojvodina kojem je uručeno priznanje „Zlatno pero privrede“ i Dragica Samardžić iz Privredne komore Vojvodine.

- Ove privredne grane pretrpele su najteži udar u vreme pandemije, ali već u prošloj godini situacija se promenila, pa je turističke destinacije u Vojvodini posetilo blizu 430.000 stranih i domaćih turista- rekao je Mirović i naglasio da je u istom periodu broj noćenja dostigao 1.180.000 i da se još bolji rezultati beleže u prvom kvartalu ove godine, u kojem je Vojvodinu posetilo 108.000 turista, što je za 78 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

- Nadamo se da će ovaj trend biti nastavljen i u narednim mesecima, bez obzira na globalne okolnosti na koje ne možemo da utičemo – kaže Mirović.- Ono što možemo je da kvalitet turističkih i ugostiteljskih usluga kontinuirano podižemo na viši nivo i podstičemo njihov razvoj, što ćemo činiti putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojne agencije Vojvodine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna