TRI “SUPER DEVOJČICE” DOBILE STIPENDIJE: Pomoć za usavršavanje u sektoru informaciono-komunikacionim tehnologijama u Kruševcu

S.BABOVIĆ

29. 04. 2022. u 17:27

TRI devojčice od 11 do 14 godina dobitnice su jednokratnih stipendija Alternativnog kulturnog centra iz Kruševca, koje pomažu usavršavanju u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

ТРИ “СУПЕР ДЕВОЈЧИЦЕ” ДОБИЛЕ СТИПЕНДИЈЕ: Помоћ за усавршавање у сектору информационо-комуникационим технологијама у Крушевцу

Foto: ACZD

Stipendije od po 25.000 dinara, u okviru programa “Stipendije za super devojčice u IKT-u” dobile su Anastasija Jovanov iz Zrenjanina, Ana Davčik iz Donjeg Tavankuta kod Subotice i Teodora Mitrović, Kruševljanka.

Na konkurs je pristiglo 30 prijava talentovanih devojčica koji se zainteresovane ili se već bave IKT-om. O izboru je odlučivala posebna komisija u kojoj su pored organizatorki konkursa, radile i dizajnerka Jelena Jaćimović i programerka Lidija Murtinova.

- Očekivao nas je težak zadatak, znale smo unapred koliko su devojčice koje se bave IKT-om predane, sposobne i hrabre - predočeno je u ACZD Kruševac.

- Slutile smo da će nam posao odabira pasti teško, jer su nam mogućnosti ograničene, a prijave devojčica sjajne. S obzirom da naša misija podrške devojčicama pravi svoje prve korake, isto kao naše Super devojčice u IKT-u, verujemo da će se prilike umnožavati, znamo da ćemo svake naredne godine biti u prilici da se izborimo za još više stipendija, za još više osmeha i radosti naših Super devojčica!

Kampanja za ove originalne stipendije realizovana je povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT-u, koji je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija.

Obeležavanje tog dana, podvlače u kruševačkoj organizaciji,trebalo bi da ohrabri devojčice da prilikom odabira budućih profesija, ali i hobija ne podležu stereotipima i biraju zanimanja iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija.

BONUS VIDEO: 

MALA SRPSKA SVETA GORA: Sa Kablara prelep pogled iz staklenog vidikovca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)