PROMOCIJA U NARODNOM MUZEJU: Prvi strip album na leskovačkom dijalektu

I. M.

26. 04. 2022. u 13:43

U leskovačkom Narodnom muzeju večeras će biti održana promocija strip albuma „Do pakla i nazad: Zapis“. Radi se o nastavku albuma „Do pakla i nazad“ inspirisanog nedovršenim stripom osnivača Leskovačke škole stripa Nikole Mitrovića Kokana i prvi je strip album na leskovačkom dijalektu.

ПРОМОЦИЈА У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ: Први стрип албум на лесковачком дијалекту

foto: I.Mitić

„Do pakla i nazad: Zapis“, po scenariju Marka Stojanovića, uz učešće više crtača, najvećim delom nacrtao je Dragan Stokić Rajački. Album se bavi doživljajima dobrovoljca Milutina, vojnika Moravske divizije i njegovog konja Šarca.

On pored opštepoznatih događaja iz Prvog svetskog rata obrađuje i manje poznata dešavanja karakteristična za Južnu Srbiju i Moravsku diviziju poput Mitrovdanske bitke i 49 trećepozivaca na večnoj straži na mostu preko Morave.

Izdavač albuma je Udruženje ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović Kokan“, a projekat je sufinansiran sredstvima iz leskovačkog budžeta.

Na promociji, koja je zakazana za 20 časova, govoriće dr Perica Hadži Jovančić, pisac pogovora prvog albuma u seriji, koji je istorijske nauke doktorirao na Kembridžu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)