POKLON MLADIMA ZA USKRS: Košarkaški klub „Hajduk Veljko“ u Negotinu darivao svoje članove

S. M. J.

24. 04. 2022. u 17:15

Tradicionalno za Uskrs Košarkaški klub “Hajduk Veljko” u Negotinu uručio je svojim članovima skoro 150 poklona.

ПОKЛОН МЛАДИМА ЗА УСKРС: Kошаркашки клуб „Хајдук Вељко“ у Неготину даривао своје чланове

Foto: S.M.Jovanović

Negotinski Košarkaški klub “Hajduk Veljko” nastavio je sa tradicionalnom akcijom dodele poklona svojim članovima za Uskrs pa su im i ovoga puta, zahvaljujući prijateljima, uručili sportsku opremu. Ovaj klub posebnu pažnju posvećuje radu sa decom stavljajući na prvo mesto uspeh u školi, pa umeće na terenu.

-Obrazovanje i škola su svakako na samom vrhu naših prioriteti jer samo dobar učenik može biti i dobar košarkaš. Imajući u vidu koliko u našem klubu deca putuju, rade, treniraju, žrtvuju se, a istovremeno sve to usklađuju sa školskim obavezama mi smo ponosni na njih i na ovaj način smo želeli da ih nagradimo za Uskrs – kaže Dušan Mandić, trener negotinskih košarkaša.

Foto: S.M.Jovanović

 

A da im i ova sezona praktično prolazi na točkovima, ističe Mandić, pokazuje i statistika od preko 10.000 pređenih kilometara.

-Samo ove takmičarske sezone u seniorskoj ekipi prešli smo 3.210 kilometara, u Kadetskoj ligi Srbije 6.020 kilometara, u Pionirskoj ligi 1.570 kilometara što za te tri  selekcije daje ukupno 10.800 kilometara - dodaje Mandić.

Da uspeh nije izostao pokazuje i to što su pionirke ovog kluba, selekcija 2007. godišta i mlađe, bez poraza osvojile Kvalitetnu ligu istočne i južne Srbije i kao pobednice ova dva regiona plasirale su se na finalni turnir Državnog prvenstva na kome će se od 13. do 15.maja boriti za titulu prvaka Srbije.

- Negotin je tako ostavio iza sebe mnoge veće gradove poput Niša, Leskovca, Pirota i drugih većih košarkaških centara što je i jasan pokazatelj da na ovaj tim i na košarku u Negotinu treba dodatno obratiti pažnju. Imamo pionirsku selekciju među osam najboljih u Srbiji, ali i kadetsku selekciju u najvišem rangu takmičenja, Jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije u kojoj su 12 najbolje ekipe naše zemlje- ponosan je Dušan Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna