ZA JAKO SRCE ARSENIJA: U selu Konak kod Sečnja, đaci organizovali humanitarni bazar

B. Grujić

20. 04. 2022. u 08:25

MEŠTANI sela Konak u opštini Sečanj, nedaleko od Zrenjanina, udružili su se da pomognu obolelom dečaku Arseniju Matesu, kojem je potrebna pomoć za odlazak na lečenje u Tursku.

ЗА ЈАКО СРЦЕ АРСЕНИЈА: У селу Конак код Сечња, ђаци организовали хуманитарни базар

Arsenije sa majkom, ocem i humanim devojkama, Foto S. Mladenovski

Ideju da organizuju humanitarni bazar i prodajom učeničkih radova pribave deo sredstava, pokrenuli su učenici osnovne škole u Konaku, a složno su je prihvatili i stariji meštani i prikupljeno je ukupno 712.000 dinara.

Pet devojaka, Aneta, Jelena, Jadranka, Dragica i Andrea, animirale su brojne privrednike, organizacije i male privatne kompanije i poljoprivredna gazdinstva i akcija je poprimila mnogo širi karakter.

- Sastavile smo cirkularno pismo sa molbom za humanost i idući biciklima, delile ga lokalnim prodavnicama, firmama, cvećarama, bukvalno od praga do praga - kaže Andrea Milić Kozina, presrećna jer su se u akciju uključili i pomogli mnogi, uz napomenu da im je puno pomogla direktorka škole Ivana Škrbić.

Đaci pravili proizvode , Foto S. Mladenovski

Đaci su pravili razne predmete, ali bili i trgovci i kupci. Andrea kaže da akcija i dalje traje, za nekoliko dana Arsenije mora sa majkom da putuje u Tursku na prvu terapiju lečenja obolelog srca.

- Hvala svima koji su se odazvali i pomogli - priča Andrea.

- Nisu svi darovali novac, ali su svoje proizvode ustupili za prodaju, odričući se zarade i tako dali svoj humani doprinos. Bilo je i mnogo donatora koji su želeli da ostanu anonimni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!