DONACIJA MINISTARSTVA: Dom zdravlja u Subotici bogatiji za novi sanitet

J. L.

30. 03. 2022. u 15:50

SLUŽBA hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Subotici bogatija je za novo sanitetsko vozilo opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom za zbrinjavanje i prevoz životno ugroženih pacijenata.

ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА: Дом здравља у Суботици богатији за нови санитет

foto: J.L.

Osim toga,  iz sopstvenih sredstava je kupljeno još jedno vozilo, dok se uz pomoć Grada nabavlja mini bus za prevoz pacijenata na dijalizu.

Novo sanitetsko vozilo je donacija Ministarstva zdravlja. Opremljeno je najsavremenijom medicinskom opremom poput defibrilatora i aspiratora, što omogućava praćenje i adekvatno zbrinjavanje najugroženijih pacijenata.

- Defibrilator nam omogućava da pratimo životno ugrožene pacijente koje transportujemo. Mi prevozimo pacijente sa infarktom do Novog Sada ukoliko sala za kateterizaciju u Opštoj bolnici ne radi. Ovakvi pacijenti su pod velikim rizikom, pa je potrebno konstantno praćenje parametara, jer se može očekivati srčani zastoj kao komplikacija infarkta. Takvih pacijenata imamo od pet do deset na mesečnom nivou, tako da je ovakvo vozilo od izuzetnog značaja za zbrinjavanje ovako ugroženih pacijenata. Takođe, dragoceno je za sve pacijente koji prežive neku traumu, pa ih je potrebno izvući, mobilisati i transportovati - objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, specijalista urgentne medicine u Službi hitne medicinske pomoći. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!