UČESTALI POŽARI NA OTVORENOM: Nadležni za vanredne situacije pozivaju građane na oprez

I. M.

29. 03. 2022. u 13:25

Zbog učestalih požara na otvorenom iz leskovačkog Odeljenja za vanredne situacije upućen je apel građanima da se pridržavaju zakonskih obaveza i da ne spaljuju smeće, biljne ostatke i nisko rastinje.

УЧЕСТАЛИ ПОЖАРИ НА ОТВОРЕНОМ: Надлежни за ванредне ситуације позивају грађане на опрез

Foto I. Mitić

- Apelujemo na građane da maksimalno vode računa o upotrebi plamena na otvorenom prostoru kako ne bi izazvali požare čijim širenjem mogu biti ugroženi ljudski životi i naneta velika materijalna šteta – ističu u Odeljenju za vanredne situacije u Leskovcu.

Građani se podsećaju da je spaljivanje strnih useva, smeća, suve trave, niskog rastinja i biljnih ostataka veoma opasno, jer se takva upotreba otvorenog plamena može veoma brzo oteti kontroli.

Nadležni podsećaju da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno i loženje otvorene vatre na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume izuzev na određenim i za tu namenu vidno obeleženim mestima.

Najavljeno je da će pripadnici leskovačkog Odeljenja za vanredne situacije i ovdašnje Policijske uprave intenzivirati rad na terenu i da će protiv osoba koja se ne pridržavaju zakonom propisanih mera podnositi prekršajne prijave i naloge za novčano kažnjavanje u iznosu od 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri