MAME I TATE UKLJUČENE U SOCIJALIZACIJU DECE: Otvoren Sajam roditeljstva u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

26. 03. 2022. u 22:24

U VRTIĆU „Sunce“ u Vranju danas je svečano otvoren Sajam roditeljstva, koji zajedno organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Vranje.

МАМЕ И ТАТЕ УКЉУЧЕНЕ У СОЦИЈАЛИЗАЦИЈУ ДЕЦЕ: Отворен Сајам родитељства у Врању

D. Ristić

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, dr Aleksandar Jović rekao je da je Sajam roditeljstva novi način komunikacije roditelja sa institucijama na lokalnom nivou. 

- Na ovaj način pružamo podršku porodici i deci i doprinosimo razvoju svesti o značaju rane inkluzije i uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja - istakao je Jović.

Tokom Sajma, roditelji mogu da dobiju sve potrebne informacije o uslugama i uslovima u kojima borave deca Predškolske ustanove, kao i o značaju socijalizacije za njihov dalji rast i razvoj, kada deca kroz igru i druženje, dobijaju prve impulse o lepoti zajedničkog odrastanja, o lepoti igre i smeha, u društvu svojih vršnjaka, rekla je zamenica gradonačelnika Vranja, Zorica Jović. 

Sajmovi roditeljstva sprovode se u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji se realizuje uz podršku Svetske banke i unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave