BEZ PREMINULIH ČETIRI DANA: Epidemija u Gornjem Milanovcu

Milorad Bošnjak

10. 03. 2022. u 09:22

ČETVRTI je dan, kako u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, srećom nema preminulih.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ ЧЕТИРИ ДАНА: Епидемија у Горњем Милановцу

Foto: M. B.

Manji je i broj pacijenata hospitalizovanih u toj „crvenoj“ zoni – trenutno ih je šestoro.

- Kod troje je potvrđen korona virus, troje ima negativan rezultat testa. U protekla 24 sata, dvoje je otpušteno na kućno lečenje, jedan pacijent priključen je na aparat sa visokim protokom kiseonika, takozvani „high flow„ a nije bilo prijema osoba, sa simptomima koji ukazuju na virus korona – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po poslednjim podacima saopštenih iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj lica novozaraženih kovidom-19 je devet, uveliko manje nego prethodnih dana.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 237 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.095. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 7.810, od kojih 1.079 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!