DECA IZ REGIONA POSETILA NOVI SAD: Obilaze znamenitosti i upoznaju vršnjake

Z. GRUMIĆ

03. 03. 2022. u 12:50

U OKVIRU kampa za decu srpske nacionalnosti iz regiona 26 učenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Severne Makedonije, koji u Srbiji borave od 2. do 6. marta, posetili su danas Novi Sad.

ДЕЦА ИЗ РЕГИОНА ПОСЕТИЛА НОВИ САД: Обилазе знаменитости и упознају вршњаке

Grad Novi Sad

U Gradskoj kući ih je pozdravio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, ističući veliki značaj njihove posete.

- Veoma je važno da deca upoznaju svoju matičnu zemlju, da uče o kulturi i tradiciji i da imaju čvrstu vezu sa svojom otadžbinom. Ovaj kamp im to omogućava, jer obilaze različite znamenitosti i upoznaju se sa svojim vršnjacima – rekao je Rožić.

Novi Sad, kako je dodao, ima bogatu istoriju, to je univerzitetski i administrativni centar Vojvodine a ove godine je i Evropska prestonica kulture.

- Siguran sam da će naši gosti imati sadržajnu posetu Srpskoj Atini i da će im ostati u najlepšem sećanju, te da će nam doći ponovo. Bitno je da znamo ko smo i odakle potičemo, ali i da poštujemo univerzalne ljudske vrednosti i stvaramo prijatelje gde god da odemo – poručio je Rožić.

Tokom boravka u Srbiji, deca će obići mnoge kulturne ustanove, spomenike kulture i turističke atrakcije.

Organizatori programa su direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i narodna poslanica Sanja Lakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)