BESPLATNI ČASOVI ZA SIROMAŠNE ĐAKE: Humanost Danke Mijatov, nezaposlene profesorke srpskog jezika i književnosti

Lj. P.

01. 03. 2022. u 06:21

DANKA Mijatov (36), profesorka srpskog jezika i književnosti, od diplomaranja na Filozofskom fakultetu pre deceniju nema posao, ali ne odustaje od poziva koji voli i za koji se školovala.

БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ЗА СИРОМАШНЕ ЂАКЕ: Хуманост Данке Мијатов, незапослене професорке српског језика и књижевности

Foto Privatna arhiva

Osnovcima, ali i srednjoškolcima daje privatne časove, a ove, kao i prošle godine, za učenike čiji su roditelji slabijeg imovnog stanja i ne mogu da im priušte dodatno savladavanje i utvrđivanja gradiva je besplatno.

Na taj način, kako veli naša sagovornica, želi da doprinese da na polaganju male mature i testova iz srpskog jezika što više đaka pokaže dobro znanje i uspe da upiše željenu srednju školu. Ujedno i ona ostaje "u formi" i đacima prenosi ljubav prema maternjem jeziku i pisanoj reči. Rado će prihvatiti da "radi" i sa srednjoškolcima koji se spremaju za upis na fakultet.

- Već se prijavila jedna mama, ali se nadam da će ih uskoro biti više - kaže profesorka Mijatov.

- Verujem da je mnoge roditelje stid da prijave decu za besplatne časove, ali im savetujem da to prevaziđu, jer najvažnije je da deca nauče gradivo i da se što bolje pripreme i na testu pokažu znanje. Besplatno ću podučavati sve do polaganja male mature, a ukoliko žele, možemo nastaviti i preko leta.

Verujući da svako od nas društvu treba da doprinese u svom domenu i koliko može, profesorka bez zaposlenja se odlučila da to bude ono što najbolje ume, i da pomogne deci, ali i roditeljima koji ne mogu da im priušte skupo dodatno podučavanje. I sama je, kako kaže, majka dva osnovca i zna da im je u vreme pandemije, kada je nastava bila kombinovana i časovi se održavali onlajn, bilo teško da savladaju gradivo, te želi na ovaj način da im pomogne.

JAVITE SE!

ZAINTERESOVANI za besplatne časove profesorki Mijatov mogu da se jave u grupu na fejsbuk-stranici "Za lepšu i bolju Detelinaru", i dogovere se za nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024