ZBOGOM LISTAMA ČEKANJA U PROKUPLJU: Kamen temeljac za novi vrtić, mesta za 160 mališana

D. Z.

25. 02. 2022. u 21:30

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem postavio je danas u ovom gradu kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u koji će Vlada Srbije uložiti blizu 90 miliona dinara.

ЗБОГОМ ЛИСТАМА ЧЕКАЊА У ПРОКУПЉУ: Камен темељац за нови вртић, места за 160 малишана

Foto: Grad Prokuplje

Ministar Ružić je rekao da su danas u Prokuplju počeli radovi na novom objektu vrtića koji će zadovoljiti potrebe Grada Prokuplja, jer će konačno sva deca naći svoje mesto u vrtiću i neće više biti liste čekanja.

-Naš plan je da brišemo liste čekanja za vrtiće tako što ćemo obezbediti dobre uslove za boravak dece, uz stručan pedagoški nazor vaspitača, dok se roditelji posvećuju svojim poslovnim obavezama a njihova deca dobiju okruženje povoljno za fizički, emocionalni i socijalni razvoj - rekao je ministar Ružić.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović zahvalio ministru Ružiću i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na velikoj podršci kad je predškolsko obrazovanje u pitanju i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove „Neven“.

- Ponosan sam što smo se danas okupili ovde, povodom polaganja kamena temeljca za novi vrtić u okviru Projekta inkluzivnog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva nauke i tehnološkog obrazovanja jer nam je prioritet da obezbedimo svoj deci dobre uslove za boravak u vrtićima i utičemo na smanjenje lista čekanja za upis u predškolsku ustanovu - rekao je gradonačelnik Aranđelović.

On je istako da će se izgradnjom novog objekta smanjiti lista čekanja za upisa dece u vrtić za 160 mesta i kazao da je predviđeni rok za završetak radova na tom objektu do kraja 2022. godine.


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri