BROJ ZARAŽENIH SE SMANJUJE: Korona virus u Pirotskom okrugu

V.Ć.

23. 02. 2022. u 19:04

ZZJZ u Pirotu, registrovao je , u poslednja 24 časa još 94 laboratorijski potvrđena slučaja infekcije kovid 19, od ukupno 288 testiranih osoba.

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ СЕ СМАЊУЈЕ: Корона вирус у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

U Pirotu je zaraženo 49, Babušnici 20, Beloj Palanci 16 i u Dimitrovgradu 9 građana. Procenjuje se međutim, da je broj zaraženih daleko veći, ali se mnogi ne javljaju lekarima. Do danas je broj zaraženih uglavnom bio trocifren.

Prema podacima pomenute zdravstvene ustanove, na lečenju u Opštoj bolnici, od psoledica izazavanih infekcijom trenutno se nalazi 38 pacijenata, među kojima je njih 23 iz Pirota, 9 sa područja Palanke, 4 iz Dimitrovgrada i 2 iz Babušnice. Od početka godine, od posledica zaraze u okrugu je preminuo 41 građanin, a kovid je registrovan u 6.452 slučaja.

U poslednja 24 časa, obavljeno je 300 pregleda u kovid ambulanti, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 117 pregleda. Kod odraslih je 91 prvi i 209 kontrolnih pregleda, dok je među decom obavljeno 64 prva i 53 kontrolna pregleda.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prvenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu i dalje vanredna.

BONUS VIDEO: 

Najstarija Srpkinja u Gnjilanu Milena Pavićević govori o teškom životu u ovom gradu na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)