ZA PROJEKTE U KULTURI: Subotica raspisala konkurse z

J. L.

18. 02. 2022. u 17:00

U SKLADU sa Zakonom o kulturi i po Statutu Grada Subotice, danas je raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi na teritoriji grada za 2022. godinu. Konkurs je otvoren do 21. marta, a kulturnim delatnicima biće na raspolaganju 43 miliona dinara.

ЗА ПРОЈЕКТЕ У КУЛТУРИ: Суботица расписала конкурсе з

Foto J. Lemajić

Kako je najavila Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, konkurs je raspisan za projekte koji se odnose na očuvanje, unapređenje, razvoj kulture, umetnosti, savremenog umetničkog stvaralaštva.

- Pozivamo sve zainteresovane subjekte u kultrui da podnesu kvalitetne, sadržajne i inovativne projekte koji odgovaraju kriterijumima. Oni treba da budu usklađeni sa opštim interesom u kulturi i sa prioritetima konkursa, a pre svega da utiču na kulturni život građana – poručila je Jasmina Stevanović. - Neophodno je da podnosilac projekta poseduje stručne i umetničke kapacitete koji su potrebni za realizaciju projekta, neophodne resurse i da ima razrađen finansijski plan, koji je usklađen sa planom aktivnosti projekta.

Konkurs se raspisuje za oblasti:  književnost – stvaralaštvo i prevodilaštvo, muzika – stvaralaštvo, produkciju i interpretaciju, likovne, primenjene, vizuelne umetbosti, dizajn, arhitekturu, zatim za pozorišnu umetnost koja podrazumeva stvaralaštvo, produkciju i interpretaciju.  Za umetničke igre – klasičan balet, narodne igre, savremeni ples, filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo i manifestacije vezane za ovu oblast, za digitalno stvaralaštvo i multimediju, izvođenje programa i kulturnih sadražaja, poput mjuzikla, pantomime, uličnih umesnosti. Takođe, za otkrivanje, prikupljanje, zaštitu , korišćenje i upravljanje kulturnimm nasleđem i za naučno-istraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja