POSLEDICE DIGITALNOG DOBA: Psiholog Nedeljko Jović promovisao sinoć u Paraćinu knjigu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 02. 2022. u 12:40

U ORGANIZACIJI paraćinskog Kulturnog centra i Doma omladine sinoć je u galeriji KC promovisana knjiga psihologa Nedeljka Jovića „Mladi pod kontrolom... digitalna demencija! Šta činiti?“

ПОСЛЕДИЦЕ ДИГИТАЛНОГ ДОБА: Психолог Недељко Јовић промовисао синоћ у Параћину књигу

Foto: KC Paraćin

Autor je govorio prvenstveno o štetnim posledicama prevelike izloženosti mladih digitalnim medijima, čime se nad njima uspostavlja svojevrsna kontrola, uz potencijalnu opasnost da se kod njih razvije takozvana digitalna demencija.

Svrha priručnika, predstavljenog sinoć, jeste da se mladi upoznaju sa mogućim posledicama koje digitalno doba sa sobom nosi, te da prepoznaju znake upozorenja na digitalnu demenciju kod sebe, kako bi je predupredili ili se uspešno sa njom „nosili“.

Foto: KC Paraćin

Nedeljko Jović

Autor vidi rešenje u uspostavljanju samokontrole kad je reč o korišćenju „pametnih“ uređaja, prvenstveno mobilnih telefona u kasnim večernjim satima, što izaziva stres i onemogućava dobar san zbog remećenja proizvodnje melatonina.

Nakon predstavljanja knjige, Jović je u nastavku večeri sa prisutnom publikom održao interaktivnu radionicu, čime je nastavljena diskusija o danas izuzetno aktuelnoj temi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri