APEL VOZAČIMA U NOVOM SADU: Novi semafor na Bulevaru Evrope

S. B.

17. 02. 2022. u 11:53

PEŠAČKI semafor na novosadskom Bulevaru Evrope, u zoni raskrsnice sa ulicama Geri Karolja i Đorđa Magaraševića, biće pušten u režim redovnog rada sutra, u petak, 18. februara.

АПЕЛ ВОЗАЧИМА У НОВОМ САДУ: Нoви семафор на Булевару Европе

foto GU

To potvrđuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i naglašavaju da je istekao period rada na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.

- U cilju unapređenja bezbednosti pešaka prilikom prelaska jedne od primarnih gradskih saobraćajnica, a da bi se pritom što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja, ovaj semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno pritiskom na taster za najavu zelenog svetla za pešake. Na semaforskom stubu postavljeni su vremenski displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica – kažu u Gradskoj upravi.

Osim uvođenja svetlosne signalizacije, na pešačkom prelazu izgrađeni su pešački i biciklistički prilazi kolovozu, kao i prelaz preko razdelnog ostrva. Pešačke površine su nivelaciono i postavljanjem taktilnih ploča prilagođene potrebama kretanja slabovidih lica i osoba sa invaliditetom, a za sve to izdvojeno je 7.092.000 dinara.

- Upućujemo apel svim vozačima da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru Evrope, uz napomenu da će uskoro biti pušten u rad i semafor na novoformiranom pešačkom prelazu u blizini ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina- poručuju iz Gradske uprave.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)