IZGRADNJA NOVE SPORTSKE HALE U ŠTRPCU: Rakić i Jevtić potpisali memorandum, objekat vredi 200.000 evra

D. Zečević

16. 02. 2022. u 15:33

MEMORANDUM o izgradnji moderne sportske hale koja će se nalaziti na placu isturenog objekta OŠ ”Staja Marković” u selu Gornja Bitinja u opštini Štrpce potpisali su danas ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić.

ИЗГРАДЊА НОВЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У ШТРПЦУ: Ракић и Јевтић потписали меморандум, објекат вреди 200.000 евра

Foto: D. Z.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za povratak i zajednice, Sportska hala vrednosti od preko 200 000 evra biće u potpunosti finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a objekat od 600 metara kvadratnih će biti takođe i opremljen sportskim rekvizitima. Početak izgradnje je predviđen za proleće.

Foto: D. Z.

Nakon potpisivanja Memoranduma dvojica zvaničnika su istakla da je projekat značajan jer će sportsku halu sem učenika ove škole moći da koriste klubovi iz opštine Štrpce kao i svi sportisti kojima će na ovaj način biti poboljšani uslovi za rad i treninge.

- Ako želite zdravu i uspešnu omladinu morate im obezbediti i uslove za to. Mi smo shvatili značaj izgradnje ovog objekta i bez oklevanja smo podržali realizaciju projekta. Ovo je samo mali deo projekata koje planiramo da realizujemo u ovoj godini a svi oni će biti usmereni na bolje uslove u obrazovanju, sportu, zdravstvu, generalno u svakodnevnom funkcionisanju građana - kazao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

Foto: D. Z.

Gradonačelnik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić je po potpisivanju Memoranduma istakao da se data obećanja realizuju i da će opština Štrpce u budućnosti u svakom segmentu biti razvijenija.

Foto: D. Z.

- Mnogo toga je urađeno u prošlosti ali takođe želim da još jače nastavimo sa razvojem Štrpca u narednom periodu. Pomoć poput ove nam je značajna, hvala ministarstvu i ministru Rakiću koji je odmah izašao u susret nakon mog predloga. Neću oklevati da pokucam na sva vrata kako bi Štrpce i infrastrukturno i svakom drugom pogledu bilo opština za primer- rekao je Jevtić. Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Štrpce i u budućnosti blisko sarađivati na poljima značajnim za bolji život građana.

BONUS VIDEO: BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU - Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna