IZNETE SVE ČINJENICE I DOKAZI: Voda na Spensu mikrobiološki ispravna, koncentracija hlora 0,5

Novosti online

10. 02. 2022. u 15:28

POVODOM spornih informacija u vezi sa ispravnošću vode na zatvorenom bazenu na Spensu o kojima se već dugo spekuliše, danas je održana konferencija za medije gde su izneti svi relevantni podaci i objašnjena stvarna situacija.

ИЗНЕТЕ СВЕ ЧИЊЕНИЦЕ И ДОКАЗИ: Вода на Спенсу микробиолошки исправна, концентрација хлора 0,5

Foto: spens.rs

Na konferenciji su govorili direktor Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS) Dragan Milić, direktor firme „Aleks ingenering constructions“ Aleksandar Obradović koja je bila izvođač radova i član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvijetićanin.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Naime, kako je istakao direktor SPENS-a Dragan Milić, u prethodnih nekoliko nedelja pojavljuju se mnoge netačne informacije od strane pojedinaca i grupa građana, kao i neparlamentarnih političkih opcija koje na neadekvatan način govore o nečemu na šta su ljudi najosetljiviji, a to je zdravlje.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

– Od 14. januara, datuma kada je otvoren zatvoreni bazen na Spensu, pa do današnjeg dana, odrađene su sve potrebne analize, kako hemijske, tako i bakteriološke koje je uradio Institut za javno zdravlje Vojvodine. Danas su donete sve analize i transparentno pokazane. Svi parametri vode su onakvi kakvi treba da budu. Danas je rađena peta analiza vode na kojoj sam bio prisutan. Na licu mesta je izvađen hlor čija je koncentracija  – 0,5 – istakao je Milić.

Da su zamenjena dva filtera malog bazena i tri filtera velikog bazena, kao i kompletni cevovodi, pumpe, nervno regulaciona oprema, oprema za proizvodnju hlora i dezificiens istakao je Aleksandar Obradović, izvođač radova.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

-Sve je urađeno u vrhunskom kvalitetu. Oprema za nervnu regulaciju i doziranje je nemačke proizvodnje i konkretno meri sve parametre vode u realnom vremenu. Sve priče o visini hlora su čista neistina, jer mi realno merimo parametre u svakoj jedinici vremena – istakao je Obradović.

Član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvijetićanin podsetio je da je bazen na Spensu počeo da ima probleme još s kraja 90-ih godina. Sve vlasti koje su tada učestvovale u Gradu Novom Sadu, pored toga što im je Spens služio za političko potkusurivanje, nisu se bavili samim rešavanjem problema.

-Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević došao je do zaključka da se moramo početi baviti ovim objektom, da se modernizuje, sredi i služi budućim generacijama kao što je i nama. Sada imamo jednu atmosferu koju prave nemoćni pojedinci i grupacije, a samo u želji za političkim poenima – naveo je Cvijetićanin.

Dokazi izneti i u Skupštini grada

Na 25. sednici Skupštine grada, pored tačaka koje se razmatraju, istaknut je i dokaz o isparvnosti vode na Spensu.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada Sanja Draško istakla je da roditelji dece koja koriste bazen na Spensu mogu da budu spokojni jer je mikrobiološki ispravna. Iako je obaveza da se ispitivanje vode radi jednom mesečno, u ovom slučaju se voda ispituje 4 puta.

Foto: nsuzivo.rs

Foto: nsuzivo.rs

(nsuzivo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili