NIJEDAN GRAĐANIN NEĆE BITI OŠTEĆEN: Zaključak sastanka premijerke i Čačana zbog postupka eksproprijacije za izgradnju auto-puteva

V. I.

09. 02. 2022. u 17:49

VLADA Srbije ima nedvosmislenu nameru da svi građani, čija je imovina predmet eksproprijacije, budu adekvatno obeštećeni i da nijedan vlasnik imovine ili zemljišta ne bude oštećen.

НИЈЕДАН ГРАЂАНИН НЕЋЕ БИТИ ОШТЕЋЕН: Закључак састанка премијерке и Чачана због поступка експропријације за изградњу ауто-путева

Foto: GU Čačak

Ovo je zaključak sastanka predsednice Vlade Ane Brnabić sa građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog postupka eksproprijacije za izgradnju auto-puteva „Miloš Veliki“ i Moravskog koridora, kao i Aerodroma „Morava“ u Kraljevu.

Brnabić je započela sastanak rečima da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena za sve građane i da prilikom nedavnog otvaranja deonice auto-puta „Miloš Veliki“ do sela Pakovraće nije bila upoznata sa detaljima problema građana sa kojima se, između ostalih, u sredu sastala. Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog i da je ovo najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Vlada, kako je naglasila premijerka, takođe stoji čvrsto pri stavu da će u potpunosti poštovati odluke suda koje se odnose na visinu naknade za zemljišta ili objekte koji su predmet eksproprijacije, zaključivši da Vlada, kao ni grad Čačak, niti bilo koja opština, ni na koji način ne može uticati na odluke suda i tok samih predmeta. Sa ovim stavom su saglasni i građani koji su prisustvovali sastanku.

Dogovoreno je da se sastanak, u istom formatu, ponovi u roku od mesec dana, kako bi se video eventualni napredak u rešavanju svih pitanja koja su bila predmet sastanka, uz akcenat na poboljšanju komunikacije određenih institucija sa građanima, što se takođe odnosi i na proceduru pripreme i usvajanja prostornog plana za Aerodrom „Morava“. Na taj način će se postići potpuni uvid građana i svih zainteresovanih strana u tok postupaka eksproprijacije, planova izgradnje, izrade prostornog plana kao i njegovog usvajanja.

- Vlada Srbije još jednom uverava sve građane da će sva njihova imovina, koja potencijalno može biti predmet eksproprijacije, biti otkupljena po ceni koja je determinisana u skladu sa postojećim propisima ili po ceni koju je odredio nadležni sud. Srbija će nastaviti i dalje da se infrastrukturno razvija, ali nikada na štetu građana, njihove imovine ili očuvanja životne sredine – kazala je premijerka Brnabić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP „Putevi Srbije“, „Koridora Srbije“, Aerodroma Srbije, Poreske uprave, kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa svojim timom iz gradske uprave.

BONUS VIDEO: 

JOJKIN SIN PRVI PUT ZA MEDIJE: Postoje dokazi da moj otac i stric nisu učestvovali u ubistvu Đokića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a